NM småhund 10. og 11. november 2018

Alf Walseth og NILS T. KJØSNES, arrangementskomiteen     og   FRODE ARNEVIK, LEDER

Spørsmål om arrangementet kan rettes til Nils T. Kjøsnes           Telefon: 99619090

Overnatting bestilles til Selbusjøen Hotell og Gjestegård              Telefon: 73811100

Det er en glede å ønske velkommen til norgesmesterskapet for beagle og drever 2018. Mesterskapet arrangeres i Selbu med Selbusjøen Hotell og Gjestegård som hovedkvarter og med Trøndelag harehundklubb som teknisk arrangør.

Selbu kommune, med sine gode terreng, har lange tradisjoner for jakt med løs hund på hare, rådyr og rev. Trøndelag Harehundklubb hadde sin første jaktprøve her som nystiftet klubb i november 1947. I tillegg til de årlige «Selbuprøvene» gjennom en årrekke, har det vært to «hovedprøver», begge med hjemmeseier til Selbu. Det kan nevnes, ettersom det nå er SP-prøve på gang, at Beagle Pan til Sverre Dragsten (for øvrig æresmedlem i NHKF) vant den ene prøven. Den gang startet alle i samme klasse, normal lostid for 1. pr. lå på rundt tre timer.

Selbusjøen Hotell og Gjestegård

Selbusjøen Hotell og Gjestegård

Etter at NM ble innført, har det vært arrangert tre NM for støver her. I 2002 ble nordisk mesterskap for beagle avholdt her, og i fjor høst ble igjen Nordisk for beagle arrangert i Selbu.

Arrangør, terreng og innkvartering besto den virkelige prøven ved at forbundet i 2011 fikk lagt Europapokalkonkurransen til Selbu. Dette ble minneverdige dager for alle, da bygda viste seg i sin fineste septemberskrud.

Ettersom vi mener at et NM bør ha standsmessig hovedkvarterer, har vi lagt dette til Selbusjøen Hotell & Gjestegård. Dette er samme hovedkvarterer som ble brukt ved Europapokalkonkurransen og siste høst Nordiske for beagle. Beliggenhet er midt i bygda, noe som vil gi rimelige kort kjøretid til de fleste terreng.

Våre priser på overnatting på Selbusjøen Hotell & Gjestegård er kr 3080 pr. person i dobbeltrom og kr 3660 pr. person i enkeltrom. Prisen inkluderer Aftensbuffet (fredag), Frokost, smøring av matpakke, 1 termos med varm drikke og 3-retters festmiddag (lørdag), Frokost, smøring av matpakke og 1 termos med varm drikke og ettermiddagsbuffet (søndag).

Ellers rapporteres det fra jegere om at det siste sesong var en god bestand av hare og rådyr, reven er også til stede.

Trøndelag Harehundklubb ønsker deltakere, dommere og gjester hjertelig velkommen til NM småhund 10. og 11. november.

NM sponsorer

(Klikkbar linker til annonse)

loading
×