Grisromper og premieutdelinger

Fredag 14.juni 2024 var vi samlet til den tradisjonelle grisrompfesten. Som mange år tidligere skjedde dette ved Gaulas vakre bredd, ved gapahuken, som tidligere tilhørte Martin
De frammøtte, 27 i antall, kastet seg over grisrompene, som var tilberedt på en utmerket måte av Jon Barikmo. Sammen med varm potet, flatbrød og smør, smakte dette utmerket. Bålkaffe ble det også.
Vi hadde i år rigget til bord og benker utenfor gapahuken. Været spilte på lag med oss og det ble en trivelig kveld.

Etter maten var det diverse premieoverrekkelser som stod for tur.
Først ut var resultatet fra Trønderkampen. En Eliteprøve, i et samarbeid mellom harehundklubbene i nord- og sørfylket. Hele 35 hunder deltok og man hadde 25 premieringer, hvorav 22 1.elite. Kjempebra.
Vinner av Trønderkampen og første napp i THK – Arne Marius Kirkaune’s vandrepokal, ble Slengslias Lynet, eier Per Magne Rønning. Vi gratulerer.

Det var innmeldt 4 hunder til Championetskjold pr 1.mai 2024. Tilstede for å motta sine skjold var Stian Ølstøren, Koloåsen’s Rinja og Vibeke Brøttemsmo, Våttåfjellet’s Luna. Vi gratulerer

Våttåfjellets Luna – Koloåsen’s Rinja

Til slutt hadde en kåring av Årets småhund og Årets støver.
I klassen for Årets småhund ble vinneren Beagle Våttåfjellet’s Luna, eier Vibeke Brøttemsmo.
Videre på 2.plass fulgte Beagle B-Dixi, eier Terje Albertsen
På 3.plass fulgte Drever RE Friska, eier Niclas Fjellhaug- Löfroth
Vi gratulerer

B-Dixi – Våttafjellets Luna – RE Friska

Årets støver ble Hamiltonstøver Koloåsen’s Rolex, eier Bård Ølstøren
På 2.plass kom Luzernstøver SB-Cora, eier Finn Hoff
På 3.plass kom dunker Kira, eier Jan Havdal
Vi gratulerer

SB-Cora – Koloåsen’s Rolex

HUSK – Grisrompfest 14.juni kl 1900

Husk grisrompfesten fredag 14. juni kl 1900 i gapahuken ved Gaulas bredd på Kvål. Alle som har meldt inn resultater til Årets støver, årets småhund, championatskjold og/eller deltok på Trønderkampen i januar må møte opp for å motta sine premier. Dere må gjerne ta med noen fine/gode hunder slik at vi får en behørig fotodokumentasjon av det hele. I tillegg til tradisjonell grisromp, vil vi tenne bålpanna slik at det går an å grille for de som foretrekker det. Vi håper også at mange av våre venner i Nord-Trøndelag harehundklubb har anledning til å være med siden vi skal dele ut premier fra Trønderkampen. Vel møtt til en trivelig kveld ved Gaulas bredd.

HUSK – Aversjon/Saudressurkurs 2024

Første kurskveld gjennomføres onsdag 12.juni på prestgården Klæbu. Alle hunderaser
Riktig dato for andre kveld, oppfølging fra 12.juni er 26.juni

HUSK aversjon/sauedressurkurs

Sted: Prestgården i Klæbu
Dato: 12. og 26.juni, 14. og 28.august

Oppstart kl 18.00 alle dager

Kurset er åpent for alle raser, ikke bare harehunder

Nærmere info: Kjell Dragsten 926 05 874

Pris kr. 200,- medlemmer i Trøndelag harehundklubb
Pris kr. 300 for ikke medlemmer
Betaling skjer via Vipps eller kontant

Påmelding ved oppmøte

Velkommen

Grisrumpfæst

Mange har lurt på om det blir noe av vår tradisjonelle Grisrompfest i år. Vi kan nå berolige alle om at det blir det, også i år i gapahuken (tidlige Martin Borten sin) v/Gaulas bredd på Kvål. Det blir også utdeling av Årets støver, Årets småhund, Championatskjold og ikke minst premieutdeling fra vinterens EP-prøve Trønderkampen. Alle involverte må derfor allerede nå holde av fredag 14. juni og vi starter kl 1900. Mer info kommer seinere.

Temamøte DREVER – NY DATO – 28.mai

I serien av Temamøter om harehundraser har nå turen kommet til Drever. Tirsdag 28. mai blir rasen presentert på Sandmoen Kro kl 1900-2200. Møtet er åpent for alle som vil høre og lære litt om denne rasen som er godt representert i Trøndelag. Dreverringen/avlsråd for Drever vil stå for presentasjon av rasen. Et representativt utvalg av rasen vil også bli vist fram på møtet. Vi vil presisere at dette er er åpent møte hvor alle interesserte er vel møtt. Det blir enkel servering.

RS 21.april 2024 – Sanner hotell

Harehundklubber, avlsråd og ringer var invitert til RS- 2024. Som flere tidligere år ble dette arrangert på Sanner Hotell, Gran på Hadeland. Et meget egnet sted for dette arrangementet.

THK var representert med 3 medlemmer fra klubben. Leder, nestleder og sekretær var våre representanter. Det kan maksimalt være 3 medlemmer fra hver klubb, da avhengig av antall medlemmer. I tillegg var avlrådet for Beagle, samt Dreverringen, representert med medlemmer fra THK.

Lørdagen, dagen før årsmøtet, var satt av til informasjon om sluttrapport for prosjektet om arvbarhetsanalyse. Arbeidet har vært ledet av vår formann Hans Ch, og han hadde en meget god presentasjon av funn og ev videre arbeid. Denne gjennomgangen tror jeg var helt avgjørende for det vedtaket RS gjorde neste dag.

Etter en hyggelig kveld med god mat å drikke på lørdagskveld var det oppstart av RS(Årsmøte) på søndags morgen. Referat fra møtet vedlegges, men 2 saker nevnes spesielt her.


Sak 6b – arvbarhetsanalyse. Dunkerringen forslag ble vedtatt og prosjektet fortsetter ytterligere et år, hvor data for dunker benyttes i det videre arbeidet

Sak 6j – nye jaktprøver regler ble vedtatt. Bruk av peil kan benyttes i dømminga, etter spesielle regler, bl.a nye regler for div eliteprøver

Referat fra RS

Årets hund 2023 Støver og Småhund

Da er jaktprøvesesongen 2023/24 slutt og mange av klubbens medlemmer kan se tilbake på en svært vellykket sesong med mange fine premieringer. Det er da også tid for å sende in resultater til kåring av Årets støver/Årets småhund for 2023. Husk at du må ha minst 1 jaktprøveresultat fra 2023/24 og minst 1 utstillingsresultat fra 2023 for å kunne delta. Du kan sende inn inntil 4 resultater, men kan selvfølgelig også delta med færre resultater. Se ellers vedlagte kåringskriterier. Fyll ut vedlagte skjema, ta bilde eller scann og send som vedlegg i SMS til 93466774 eller som vedlegg på mail til hchpede@online.no innen 1. mai 2024.

Kåringskriterier

Innmeldingsskjema

Medlemsmøte 11.april

Torsdag 11.april hadde vi en trivelig medlemskveld med premieutdeling fra ÅP og SP siste sesong. Gratulerer til alle premierte og spesielt til Dunker Frida/Svein Almås som fikk et napp i Per Gravrok’s Minnepokal og Drever RE Friska/Nicklas Fjellhaug-Löfroth som fikk napp i Odd Stageberg’s Minnepokal. Etter premieutdelinga ble det foredrag om hareforskning knyttet til klimaendringer og kortere snøvintere av Simen Pedersen, Høgskolen i Innlandet. Takk til alle sammen for en trivelig kveld.

p.s Vet du hvor mange arter som skifter fjær- eller pelsfarge på vinterstid i Norge?

Kan være et bilde av 1 person

Aversjon/Sauedressur – 2024

HUSK aversjon/sauedressurkurs

Sted: Prestegården i Klæbu
Dato: 12. og 16.juni, 14. og 28.august

Oppstart kl 18.00 alle dager

Kurset er åpent for alle raser, ikke bare harehunder

Nærmere info: Kjell Dragsten 926 05 874

Pris kr. 200,- medlemmer i Trøndelag harehundklubb
Pris kr. 300 for ikke medlemmer
Betaling skjer via Vipps eller kontant

Påmelding ved oppmøte

Velkommen

Dressurkurs/Ringtrening

holdes på Skjelbreia Gård, Høstavegen 100, Bosberg.

Oppstart 23.04. 2024 kl 18.00.

Øvrige kvelder: 25.04.- 30.04.- 02.05.- 07.05.- 14.05.- 21.05.- 23.05.

Pris kr.300,- for medlemmer, betales første kvelden.

Påmelding på SMS til Monica Olsson,

tlf: 980 65 976, med adresse og fødselsår på hundefører, samt navn og rase på hund.


- PAGE 1 OF 15 -

Next Page  

loading
×